“Slechts weinigen sterven van de honger, maar honderdduizenden sterven van het eten”.
Benjamin Franklin (1706 – 1790)
Over voeding valt heel veel te zeggen. Maar het is eigenlijk heel simpel:
A. Het moet lekker zijn
B. Het moet je lichaam voeden
C. Het liefst gemakkelijk om klaar te maken
Bij GO geloven we niet in diëten omdat deze een begin een eind hebben. Als je jezelf echt onder handen wilt nemen dan gaat het om permanente keuzes voor de juiste voeding die bij jou en jouw leefstijl past. Heb je een baan met veel fysiek werk dan vraagt je lijf om andere voeding dan wanneer je een kantoorbaan hebt met veel deadlines en stress. De recepten die je op deze site vindt voldoen meestal aan de 3 uitgangspunten die hierboven genoemd zijn.
Kijk voor meer lekkere recepten ook eens op de site van Rineke Dijkinga. Wij zijn een fan van haar visie op voeding en haar kookboeken en producten zijn ook via ons te verkrijgen.
SOEPEN
Rode Linzen Soep
Peer Pastinaak soep
SALADES
Witlof salade
Avocado salade
Vlees gerechten
Witte bonen met prei schotel
Nasi a la Rineke
Vegetarisch
Witte bonen met prei schotel
Winterwortelschotel met Kapucijners - Een van mijn all time favorites!!
Ingredienten (zoveel mogelijk biologisch)
– ca. 900 gram Winterwortelen
– 2 grote rode uien
– klein scheutje olijfolie
– 1 pot (ca 700gr.) jonge kapucijners (of witte bonen)
– peper en zout uit de molen naar eigen smaak
– 2 volle eetlepels tuinkruiden (vers of gedroogd) meer kan ook naar eigen smaak
Voor de dressing
– 30 ml. olijfolie
– 30 ml. Happy Perilla olie of een goede koudgeperste notenolie bijv. pistache olie
– ca. 20 ml. appelcider- of balsamico azijn
– eventueel een scheutje citroensap
– 1 dessertlepel koudgeslingerde honing
– 1 dessertlepel Dijon mosterd
– 2 tenen knoflook, persen
Voor de garnering:
– 100 belegen geraspte geitenkaas
– eventueel nog wat verse tuinkruiden
Bereiding
Schil de winterwortels met een dunschiller. Snijd ze in in kleine stukjes. Doe ze in een stoompan en laat ze in ca. 10 minuten beetgaar stomen. Fruit de uien in de olijfolie in een koekenpan op een zacht vuurtje. Als je niet van de pittige smaak van knoflook houdt, doe je de geperste knoflook bij de uien ipv in de dressing. Doe na 5 minuten de kapucijners (of bonen) bij de uien en laat ze zachtjes meewarmen. Maak intussen de dressing met de bovengenoemde ingredienten. Proef of het op smaak is en naar jouw eigen smaak voeg je nog iets van de ingredienten extra toe.
Voeg de beetgare wortelblokjes toe aan het uien/kapucijner mengsel doe als laatste de tuinkruiden erdoor.
Verdeel het over enkele borden, schenk de dressing erover en strooi vervolgens de geraspte geitenkaas erover eventueel met nog wat verse tuinkruiden.
HEERLIJK, SNEL EN GEZOND! Eet smakelijk.