GO Education - Huiskamerlezingen

Je bent nooit te oud om te leren!
Stel je vraagSchrijf je in!

WEGENS HET GROTE AANTAL AANMELDINGEN IS DE HUISKAMERLEZING: Het nut van Vitamine D3 & K2 VERPLAATST NAAR EEN ANDERE LOCATIE. 

23 januari as door Loek Wagenaar (apotheker)

Loek zal zijn publiek op smakelijke wijze alles vertellen over deze 2 belangrijke vitaminen.

Over vitamine D3 weten we best al veel. Waar het goed voor is en wat er kan gebeuren als je een tekort hebt. Maar wanneer heb je een tekort ? En kun je ook teveel krijgen ? We maken het trouwens toch zelf aan, vitamine D ?

Vitamine K2 daarentegen kennen de meeste mensen niet. De werking ervan en eventuele (grote) gevolgen van een tekort zijn in elk geval veel minder bekend bij het grote publiek.

In deze lezing wordt op een toegankelijke manier de werking van deze twee vitaminen uitgelegd. Beiden hebben een relatie met onder meer onze calciumhuishouding. Hoe beïnvloeden beide vitaminen onze gezondheid, wat gebeurt er als je tekorten hebt en wat kan je doen om tekorten te voorkomen. Heeft iedereen evenveel nodig ? Kies je voor voeding en/of suppletie? 

Een lezing door Loek Wagenaar ?

Loek Wagenaar is 35 jaar apotheker en daarnaast al 15 jaar ook orthomoleculair therapeut PNI. Hij werkt niet in een apotheek, maar heeft een breed werkveld en ruime ervaring opgedaan langs andere routes : na zijn studie werkte hij enige jaren in Afrika. Eenmaal terug in Nederland nam hij bij een borstkanker-preventie onderzoek het farmaceutische deel voor zijn rekening. Inmiddels ontwikkelt en produceert hij alweer meer dan 24 jaar geheel zelfstandig in een eigen overzichtelijk bedrijf samen met zijn team een aantal innovatieve producten, waaronder voedingssupplementen. Hij houdt regelmatig lezingen in Nederland over gezondheids-, voedings- en milieu onderwerpen. Loek is een gedreven spreker en is in staat om complexe onderwerpen begrijpelijk te vertalen voor een breed publiek.

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je nu aan door een e-mail te sturen aan info@gezondheidsoplossingen.nl

Wanneer en waar?
23 Januari 2020
Nieuwe locatie: Meerstede,  Burg. Pabstlaan 260,  2131 XW Hoofddorp
Aanvang: 19:30 uur  (inloop vanaf 19:00 uur)
Toegang is € 15,- p.p. incl. Koffie/Thee en wat lekkers.  Overmaken mag of betalen bij binnenkomst. 

HUISKAMERLEZING: Zijn medicijnen wel zo gezond?

Er worden jaarlijks grote hoeveelheden medicijnen voorgeschreven die wij als “gewoon” gaan ervaren omdat je buurman, je zus of je collega ze ook slikt. Maagzuurremmers, NSAID’s als pijnstiller en ontstekingsremmer, cholesterolverlagers, antidepressiva, anticonceptie, bloedverdunners, antihistaminica, puffertjes en bloeddrukverlagers zijn veel voorgeschreven medicijnen. In de bijsluiter staan keurig de bijwerkingen vermeld, maar wat er niet wordt vermeld is dat medicatie kan leiden tot een tekort aan vitaminen en mineralen. Een tekort aan deze bouwstoffen in ons lichaam kan leiden tot een scala aan (vage) klachten. Het doel van deze lezing is dan ook bewustwording creëren en inzicht geven in wat je kan doen als je medicijnen neemt en op de lange termijn gezond en vitaal wilt blijven.

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je nu aan door een e-mail te sturen aan info@gezondheidsoplossingen.nl

Wanneer en waar?
Mei 2020
Praktijk GO – Sem Dresdenlaan 37, 2132 KR Hoofddorp
Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
Toegang is € 5,- p.p. incl. Koffie/Thee en wat lekkers. Vooraf te over te maken.