Poke bowl met makreel
Dit heerlijke lunch en/of hoofdgerecht is in een handomdraai klaar en zorgt voor een Vitamine D boost.
Hoofdgerecht voor 4 personen. Klaar in 30 minuten.
Ingredienten : Voor de marinade:
100 gram Quinoa 6 eetlepels olijfolie
350 gram Makreelfilet 3 eetlepels citroensap
150 gram Tuinbonen (uit de vriezer) 1 eetlepel sesamolie
1 (biologische) appel 1 eetlepel sesamzaadjes
2 eetlepels Citroensap
1 dessertlepel sesamzaadjes
150 gram gekookte rode biet in blokjes
150 gram zeekraal
3 lente uitjes
Kokosolie
Chilipeper (vers of vlokken)
Bereiding:
Kook de quinoa gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water.
Snijd de makreel in blokjes.
Maak de marinade: Meng de olijfolie met het citroensap. Voeg sesamolie, sesamzaadjes, peper en zout toe. Sprenkel 2/3 van de marinade over de makreelblokjes en zet een half uurtje in de koelkast. Houd de rest van de marinade apart.
Snijd de appel in plakjes, besprenkel met 2 el citroensap.
Stoof de groenten (lente-ui, tuinbonen en zeekraal) steeds apart gaar in een beetje kokosolie.
Meng de helft van de tuinbonen en de lente-ui met de quinoa en de rest van de marinade.
Als je verse chilipeper gebruikt snijd deze dan in fijne ringetjes.
Verdeel de quinoa over 4 kommetjes. Schik de gestoofde zeekraal, gemarineerde makreel, appelplakjes en rode biet, de rest van de tuinbonen en de lente-ui over de quinoa. Voeg enkele schijfjes chilipeper toe of strooi er wat chili vlokken over.