GO Education - Recepten

Je bent nooit te oud om te leren genieten!
Stel je vraagSchrijf je in!

Poke bowl met makreel 

Dit heerlijke lunch en/of hoofdgerecht is in een handomdraai klaar en zorgt voor een Vitamine D boost. 

Hoofdgerecht voor 4 personen. Klaar in 30 minuten.

Ingredienten :                                                                       Voor de marinade:

100 gram Quinoa                                                                   6 eetlepels olijfolie
350 gram Makreelfilet                                                           3 eetlepels citroensap
150 gram Tuinbonen (uit de vriezer)                                  1 eetlepel sesamolie
1 (biologische) appel                                                              1 eetlepel sesamzaadjes
2 eetlepels Citroensap 
1 dessertlepel sesamzaadjes
150 gram gekookte rode biet in blokjes
150 gram zeekraal
3 lente uitjes
Kokosolie
Chilipeper (vers of vlokken)

 

Bereiding:

Kook de quinoa gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water.
Snijd de makreel in blokjes.

Maak de marinade: Meng de olijfolie met het citroensap. Voeg sesamolie, sesamzaadjes, peper en zout toe. Sprenkel 2/3 van de marinade over de makreelblokjes en zet een half uurtje in de koelkast. Houd de rest van de marinade apart.

Snijd de appel in plakjes, besprenkel met 2 el citroensap.

Stoof de groenten (lente-ui, tuinbonen en zeekraal) steeds apart gaar in een beetje kokosolie.
Meng de helft van de tuinbonen en de lente-ui met de quinoa en de rest van de marinade.
Als je verse chilipeper gebruikt snijd deze dan in fijne ringetjes. 

Verdeel de quinoa over 4 kommetjes. Schik de gestoofde zeekraal, gemarineerde makreel, appelplakjes en rode biet, de rest van de tuinbonen en de lente-ui over de quinoa. Voeg enkele schijfjes chilipeper toe of strooi er wat chili vlokken over.