5 Natuurgerichte Principes

Gezondheid is het herstellen van de natuurlijke balans.
Stel je vraagAfspraak maken
Energie, de fundamentele basis van het leven

Energie is overal om ons heen. Alles bestaat uit energie. Wij zijn energie. Energie is dus een fundamenteel deel van ons leven en ons welzijn. Energie beweegt, verandert en wordt beïnvloed door andere energieën. Dit geldt dus ook voor de mens. Alles wat er om ons heen gebeurt heeft invloed op onszelf, ons lichaam, onze ziel, op wie wij zijn, op wat wij voelen en ervaren. Energie moet kunnen stromen.Als er blokkades ontstaan kan energie zich op sommige plaatsen in ons lichaam ophopen en op andere plaatsen ontstaan tekorten. Daardoor ontwikkelen zich klachten in het fysieke, emotionele, mentale of spirituele lichaam. Door op zoek te gaan naar de oorzaak van deze blokkades en deze op te heffen, zal de energie weer vrij kunnen stromen en kan het lichaam zichzelf weer helen. Dit is de basis voor een optimale genezing. 

Prikkeloverdracht

Prikkeloverdracht is essentieel voor een goede werking van onze organen en hun onderlinge afstemming. Ons fysieke systeem is zeer ingenieus, maar zal alleen optimaal kunnen werken als de onderlinge signalen (prikkels) goed en vlot doorgegeven, opgepikt en verwerkt worden. Het zenuwstelsel zorgt voor deze communicatie tussen de zintuigen, spieren, organen en cellen. Er kunnen vele oorzaken zijn voor het niet of minder goed verlopen van de prikkeloverdracht. Wij zetten diverse methoden in om de oorzaak van een verminderde prikkeloverdracht op te sporen. Door de prikkeloverdracht te stimuleren kan het lichaam zelf voor verdere heling en herstel kan zorgen. 

 

Drainage 

Ons lichaam wordt voortdurend belast door toxische stoffen. Deze toxische stoffen komen voort uit zowel ons inwendig als uitwendig milieu. Ophoping kan leiden tot vele klachten, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarom is het van groot belang dat de afvoer (drainage) van ons lichaam goed verloopt, waardoor ons hele systeem weer beter kan gaan werken. Het heeft een positief effect op de prikkeloverdracht, de werking van onze organen en dus op al onze lichaamsfuncties. Door de behandelingen worden blokkades opgelost en komen er afvalstoffen vrij. Vandaar dat er exttra aandacht wordt besteed aan de uitscheidingsorganen als blaas, nieren en lever of deze het wel kunnen verwerken. Indien nodig vindt extra stimulatie plaats.

 

Voeding 

Voeding kan gezien worden als de stoffelijke vorm, zoals bijvoorbeeld het eten dat je eet. Maar je kan jezelf ook voeden met zaken die belangrijk zijn voor jou. In de eerste vorm voorziet het ons lichaam van essentiële bouwstoffen en zorgt voor een goed werkend immuunsysteem en voorziet het ons lichaam tevens van stoffen die het zelf niet kan aanmaken, zoals sommige vitaminen en mineralen. Onze voedingkeuze is dus zeer bepalend  voor het functioneren van ons lichaam en daarmee van ons welzijn. Zowel een tekort als een teveel aan bepaalde stoffen kan op den duur leiden tot ernstige problemen. In de tweede vorm gaat het over voeden met zaken die de mens gelukkig maken. Denk hierbij aan de juiste baan, relatie, etc.  

Psyche 

Inzicht in onze leef- en gedragspatronen is essentieel om te begrijpen waarom wij ziekten ontwikkelen. De manier waarop wij denken en leven heeft grote invloed op wie wij zijn en hoe wij omgaan met stress en emoties. Verandering van patronen vraagt om inzicht en terugkeer naar het gevoel. Ben je in staat om de connectie te herstellen met zowel het IQ, EQ, SQ en FQ zodat je weer in je eigen kracht kunt staan en jij je leven ten volste kunt leven.